French

MiR vinder Fremstillingsprisen og vokser 7. hurtigst i Danmark

Den danske robotvirksomhed Mobile Industrial Robots indtager topplaceringer i Børsens årlige Gazelle-kåring. Odense-firmaet bliver kåret som årets landsvinder af Fremstillingsprisen af Gazelle-juryen for sin eksplosive og ”aldeles imponerende vækst”. MiR udgør toppen af Danmarks vækstelite med en vækst på 1246% og en placering som den 7. hurtigst voksende virksomhed i dansk erhvervsliv.

Det er kun syv år siden, Mobile Industrial Robots blev stiftet. Alligevel er virksomheden i dag den førende producent af selvkørende og samarbejdende mobile robotter på det globale marked. MiR er til stede i 55 lande.

Vores robotter flytter varer internt hos vores kunder i fabrikker i fremstillingsindustrien, i lagre, på hospitaler. Der erstatter robotterne en transport, der ellers foregår manuelt ved, at der sidder en medarbejder og kører en truck eller skubber rundt på en vogn. MiRs robotter er en succes, fordi de har den rigtige pris og er brugervenlige og nemme at komme i gang med. Jo mere effektiv fremstillingsindustrien er, jo billigere bliver det at fremstille noget, og det kommer os alle sammen til gavn, siger President i MiR, Søren E. Nielsen.

Og MiR er slet ikke færdige med at vokse. Langt fra.

Vi er firstmovers. Vi har spottet et behov i markedet for den slags produkter, som vi laver. Før vi var der, var der ikke nogen, der har lavet den slags produkter. Og potentialet for vores produkter er kolossalt stort, så selvom vi er blevet 220 mand nu og har en omsætning på over 300 mio. kr., er vi stadigvæk på begynderstadiet, konstaterer MiRs topchef.

MiR har revolutioneret markedet

Børsens Gazelle-jury bestående af Kim Fausing, adm. direktør i Danfoss, Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond, og Niels Lunde, chefredaktør på Dagbladet Børsen, ser også et stort potentiale i MiR;

Årets fremstillingsgazelle har haft en eksplosiv og aldeles imponerende vækst. De er vokset op i det fynske robotmiljø og har haft raketfart næsten uafbrudt siden starten. Virksomheden er et symbol på den stærke globale megatrend industri 4.0, hvor digitalisering smelter sammen med den tunge industri. Deres robotter til intern transport har bragt revolutionerende innovation til markedet,” siger Niels Lunde, chefredaktør på Dagbladet Børsen.

Netop i fremstillingsindustrien er det at skabe høje vækstrater faktisk ekstra udfordrende, forklarer adm. direktør Thomas Hofman-Bang fra Industriens Fond: 

Ved at uddele en særlig pris med fokus på fremstilling ønsker vi at hylde en sektor, hvor det at skabe høje kontinuerlige vækstrater er særligt vanskeligt. Industrivirksomheder står ofte over for nogle dyre og tidskrævende udfordringer, når forretningsmodellen skal gentænkes, og innovation skal implementeres. Og time-to-market kan være relativt lang. Derfor er det især imponerende, når virksomheder i fremstillingssektoren opnår gazellestatus, og det vil vi gerne fejre og fremhæve som inspiration.” 

MiR er en jobskaber i Danmark

MiRs robotproduktion foregår i Danmark, og tidligere i år løftede virksomheden sløret for store ambitioner og konkrete investeringer i øget produktion på dansk jord. Her er virksomheden gået sammen med en anden robotvirksomhed om at skabe en 32.000 kvadratmeter stor hub med fokus på innovation og produktion afkollaborative robotter”, dvs. robotter designet til menneskelig interaktion.  

At vinde Fremstillingsprisen er et kæmpe skulderklap fra omverdenen til vores drøngode medarbejdere, og det kan vi bruge til at skyde et ekstra skud gejst ind i medarbejderstaben, siger Søren E. Nielsen der tiltrådte i august 2020 som President i Mobile Industrial Robots. Før da var han CTO i MiR.

French